حافظانه های کلاس ما
صبحدم از عرش می آمد خروشی عقل گفت
قدسیان گویی که شعر حافظ از بر می کنند
********
آخرین نشانه ی کتاب فارسی اول ، نشانه ی «ظ» یا همون ظ دسته داره!
بعد از تدریس این درس ، از بچه ها خواستم هر کی تو خونه شون دیوان حافظ داره بیاره!
فرداش چند تا دیوان کوچیک و بزرگ روی میزها بود .کمی درباره ی حافظ براشون گفتم . خیلی هاشون حافظ رو با فال شب یلدا می شناختن! پس من هم براشون فال گرفتم ؛ برا تک تکشون!
یکی یکی دیوان ها رو باز کردم و به ترتیب برا همه شون فال گرفتم!
و با اجازه ی حافظ بزرگوار ، با توجه به شناختی که از هر دانش آموز داشتم ، به اسم فال و از زبون حافظ نصیحت و پند و اندرزهایی رو به خوردشون میدادم!!!! ؛)
به یکی که از اول سال تا آخر سال مادرش رو تا در کلاس رها نمی کرد ، حافظ خبر از ناراحتی کسی داد که خیلی دوسش داره و گفت که برای موفقیت راهی جز به دست آوردن دل اون شخص نداره!
به کسی که تو انجام تکالیفش تنبلی میکرد ، حافظ عزیز گفت که برای پیروزی بیشتر باید زرنگ باشه!
به دختر مغروری که خودش رو بالاتر از همه میدونست ، تجویز حافظ جان ، دوستی و یکی شدن با بقیه بود!
حافظ مهربون ما از خوبی ها و توانایی های دخترک نازنین و کمرویی گفت که اعتماد به نفس پایینی داشت !
خلاصه اونروز حافظ نازنین ما ، از سعی و تلاش گفت و از توکل به خدا؛ از مهربونی گفت و از کمک به مردم ؛ از خوبی های بچه ها گفت و رمز و راز موفقیتشون ! ... و حتی به یکی که غذا نمی خورد و خیلی ضعیف بود ، توصیه کرد برای اینکه بتونه با دوستاش بازی کنه و خسته نشه ، باید بدنش رو با غذاهای خوشمزه ، قوی کنه! (بعععععله! همچین شاعر همه فن حریف و ماهی داریم!)
*********
بعد از فال گرفتن ، صبا که خودش یه دیوان خوشگل همراه آورده بود گفت که تو دیوان حافظ گشته و چند تا از شعرهایی که «صبا» داشتن رو پیدا کرده و مصرع معروف «نفس باد صبا مشک فشان خواهد شد » رو برامون خوند!
******
پریروز که کارنامه میدادیم صبا با مادرش اومده بود . مامانش گفت که از روزی که صبا دیوان حافظ رو به کلاس آورده ، خیلی به حافظ علاقمند شده(مثل مهشید که به همین شیوه عاشق شاهنامه شد!) و دوست داره شعرهاشو حفظ کنه! (کاری که یه روزی من هم دوست داشتم انجامش بدم ولی نشد!).
صبا دوبیت از همون شعر معروف«نفس باد صبا ...» رو خوند و مادرش گفت که شروع کرده به حفظ شعرهایی که توی اونا کلمه ی «صبا» اومده! :)
حافظ حدود ۹۷ بار از کلمه ی «صبا» تو شعرهاش استفاده کرده ؛ و حفظ کردن اونا میتونه گنجینه ی اشعار به خاطر سپرده ی صبا رو خیلی پربار کنه!